Matjaž Klaj
pozavna, bariton, tuba, trobenta
 
Matjaž Klaj je glasbenik iz Čežarjev, rojen 11.3.1985. Z glasbo je pričel leta 1992 v godbeniški šoli Sv.Anton pri prof. Ediju Bizjaku, nato nadaljeval na Koprski glasbeni šoli pri prof. Dariju Pobegi. V tem času je vzljubil tudi pozavno in se le-te pričel učiti pri prof. Albertu Kolblu. Med šolanjem se je udeležil raznih tekmovanj in revij ter v tem bil zelo uspešen. Največji dosežki so bili zlata plaketa na regijskem tekmovanju ter nagradno snemanje na Radiu Koper, srebrna na državnem tekmovanju v Ljubljani in zaključni koncert na Dvorcu v Zemonu ter srebrna plaketa z kvartetom pozavn ravno tako na državnem tekmovanju v Ljubljani.
 
Ljubezen do glasbe ga je vodila naprej v takratno Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljano, kjer ga je učil priznani profesor Igor Krivokapić. Svoje muziciranje je dopolnjeval pri številnih pedagogih doma in v tujini. Najbolj poznana imena: Roger Bobo, Velvet Brown, Steven Mead, David Short, Darko Rošker, Mauro Ferrari in še mnogi drugi.
Zanimati ga je pričelo tudi delo s pihalnimi orkestri in dirigiranje. Med leti 2011 in 2014 je obiskoval dirigentsko šolo pri Zvezi slovenskih godb pri priznanem dirigentu Miru Sajetu. Ljubezen do glasbe in baritona je podedoval po dedku, ki je prav tako igral bariton v vaškem orkestru.
Matjaž je trenutno dirigent Pihalnega orkestra Sv.Anton, malega orkestra GŠ SV.Anton in “Mužike” Boršt. Sodeloval je tudi z drugimi orkestri, Big bandi ter raznimi slovenskimi izvajalci kot so: Drago Mislej-Mef, Robert Vatovec, Tinkara Kovač, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Marko Vozel, Ne me jugat, Igor Matkovič ter še mnogi drugi.

Portoroz
"Iz glasbe prihaja čar,
ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare
GLASBENA ŠOLA SVETI ANTON / VSE PRAVICE PRIDRŽANE
Sv. Anton 1, 6276 Pobegi